Reduta

Velký koncertní sál, 500 míst k sezení

Reduta s přilehlými prostory sloužila původně jako tančírna s balkonem o stejné šíři po celém obvodu sálu. Pro potřeby filharmonie bylo již dříve vestavěno vyvýšené pódium a překážející balkon nad jevištěm zúžen. Ve středu sálu visíval velký zlacený lustr.

Z původních interiérů se však nedochovalo vůbec nic, takže při rozhodování, jak celou rekonstrukci pojmout, se autoři mohli přiklonit k současným trendům v architektonické obnově. Celý koncept řešení tak vychází z dialogu původní empírové architektury s moderním pojetím interiéru.

Při rekonstrukci v roce 2001 byl kladen důraz na zkvalitnění akustiky sálu, čemuž byl interiér plně přizpůsoben. Došlo také k zvětšení počtu sedadel pro diváky.

 

Kontakt

Mgr. Aneta Vondráčková

Koncerty a provoz MFO finančně podporují

Další partneři